Konik makaralı  rulmanlar:Büyük miktarlarda hem eksenel hem de radyal yüklerin olduğu yerlerde kullanılır. Eğik yüzeyli yataklardan daha fazla eksenel yük taşırlar. Genellikle iki adedi sırt sırta  (O dizilimi) yada yüz yüze (X dizilimi)  kullanılırlar. Somun vida sistemi ile yada başka yollarla belli bir ön yükleme olacak şekilde monte edilirler.





Omuzlu rulmanlar:   Omuzlu yataklar radyal ve tek yönde eksenel yükleri karşılamak için yapılmışlardır. Genellikle her iki yöndeki eksenel yükleri alabilmek için yüz yüze (X dizilimi) yada sırt sırta kullanılırlar (O dizilimi). X dizilimi daha flekibl, O dizilimi daha rijit bir yataklama sağlar. Eksenel yük taşıma kapasitesini artırmak için arka arkaya (tandem) (T dizilimi) birkaç tane takılabilir. İş mili rulmanları eğik yüzeyli bilyalı yatakların özel imal edilmiş bir halidir. Temas açısı daha küçük,  hassasiyeti daha yüksek ve kafes tipi farklıdır.

İkili (Dublex) olarak satın alındıklarında, X diziliminde iç bilezikler de, O diziliminde ise dış bileziklerde çok küçük bir boşluk olacak şekilde imal edilmişlerdir. Montajda bilezikler sıkıldığında boşluk kapanır ve rulman önyüklemeli hale gelir. Bu da daha rijit ve hassas çalışmasını sağlar







Omuzlu rulmanların diziliş şekilleri;