Sabit bilyalı rulmanlar: Tek sıra, sabit bilyalı rulmanlar en çok kullanılan rulman çeşitidir. Küresel bilyalar iç ve dış bilezikteki derin yuvalar içinde yuvarlanır. Temelde radyal yükleri karşılamak içi tasarlanmışlardır. Fakat önemli ölçülerde eksenel yükleri de alabilirler. Basitlikleri, ucuzlukları, uzun ömürlü ve çok yönlü oluşları sebebi ile çok fazla kullanılırlar. Çift sıra olanları da vardır. Bilyalı rulmanlar 6 ile başlayan bir rakam ile gösterilir.

 

 



 

Oynak bilyalı rulman: Mil ve yuva arasındaki eksenel bozuklukların yada mildeki sehimlerin yüksek olduğu yerlerde oynak rulmanlar kullanılır. Çift sıra oynak bilyalı rulman bunlardan biridir. Dış bileziğin içi, merkezi mil ekseninden geçecen bir küredir. Geometrisi dolayısı ile çok az eksenel yük alabilir.

 

 



 

Silindirik makaralı rulman: Radyal yönde büyük yükler taşınması gereken yerlerde bilyalı rulmanlar yerine makaralı rulmanlar tercih edilir. Bilezik flanşlarının durumuna göre bir yönde yada her iki yönde eksenel yük taşıyabilirler. Yaygın bir uygulama biçimi, yükün taşındığı yatağı gezebilir bilezikli silindirik makaralı rulman, karşı tarafa ise sabit bilyalı rulman yapmaktır.

 

 

 

Fıçı rulman: Silindirik makaralı rulmanlar eksenel hataları karşılayamazlar. Eksenel hataların sorun olabileceği yerlerde fıçı rulmanlar kullanılır.Esas olarak radyal yükleri karşılarlar. Fakat çok az eksenel yük de alabilirler.